Beauty

Althea Korea One Brand Make Up Tutorial

Hello all!

Aku bawa kabar gembira nih. Setelah kemarin meluncurkan beberapa produk skincare dan kosmetik, sekarang Althea meluncurkan line make up yang lebih lengkap lagi nih! Beberapa waktu lalu, aku dikirimin semua produk make upnya oleh Althea, seneng bangeet. Di postingan ini aku akan bikin tutorial pakai produk-produk dari make up linenya Althea Korea.

I have a great news for you. After launching several skincare and cosmetics products earlier, Althea finally launched a complete make up line! Few weeks ago, Althea sent me all the products, I am so happy. I will create a make up tutorial using all the products from Althea Korea.

althea make up

 

Pre-Make Up Prep

Sebelum pakai make up, tentu saja kita harus mempersiapkan kulit kita supaya nantinya hasil make up lebih bagus dan tahan lama. Berhubung aku lagi ada jerawat yang masih aktif, jadi aku selalu pakai spot treatment supaya jerawatnya cepet sembuh. Beruntung banget, Althea baru keluarin produk spot treatment: Skin Relief Spot Film Gel.

Before applying make up, we must prepare our skin for better and long lasting make up. I always use spot treatment if I have an active acne in order to speed the healing process of the acne. Luckily, Althea just launched their spot treatment product: Skin Relief Spot Film Gel.

PhotoGrid_1551261970579

Althea Skin Relief Spot Film Gel ini mengandung Tea Tree Leaf extract yang baik untuk proses penyembuhan jerawat. Nah, produk ini teksurnya seperti gel yang agak lengket, tapi kalau sudah kering akan membentuk sebuah lapisan tipis untuk melindungi jerawat agar tidak terpapar kotoran atau make up. Karena terlindungi, maka proses penyembuhan jerawat akan lebih cepat.

Althea Skin Relief Spot Film Gel contains Tea Tree Leaf Extract, which was good for acne healing process. This product got gel-sticky like texture, but when it dried it will form a thin layer to protect the acne from dirt or make up. Healing process of the acne will speed up with the protective layer.

 

Make Up Base

Kali ini aku nggak pakai base make up seperti foundation atau BB cream. Tapi, aku pake Althea Flawless Creamy Concealer. Concealer ini ada empat pilihan warnanya, dari yang cocok buat kulit sawo matang, sampai yang terang. Aku pakai shade #04 Mocha untuk seluruh muka sebagai pengganti bb cream/foundie.

I didn’t use make up base such as foundation or BB Cream this time. Instead, I used Althea Flawless Creamy Concealer. This concealer has four colors for us to choose, ranging from medium to light. I used #04 Mocha for all part of my face as the substitution of BB Cream/foundie.

PhotoGrid_1551259712830-02

Aku suka deh hasilnya, coveragenya lumayan banget. Bekas-bekas jerawatku lumayan ketutup dan warna kulit juga terlihat lebih merata. Di muka juga rasanya ringan, sama aja kayak pakai bb cream. Nah, untuk bagian bawah mata aku pakai yang shade nomor 02 Ginger.

I love the result, the coverage was pretty good. My blemishes were almost covered and the skin tone was looking better. The feeling was light, just as light as when I used bb cream. For the under-eye area, I used shade number 02 Ginger.

PhotoGrid_1551259756692-01

Setelah nge-conceal area bawah mata, sekarang waktunya untuk nyegerin looks kita pakai blush on! Disini aku coba pakai Althea Watercolor Cream Tint sebagai blush on ku. Aku coba yang warnanya paling bright, yaitu shade #03 Peach Cream. Cara pakainya gampang aja kok, tinggal di totolin sedikit ke pipi terus di tap tap sampai nge-blend semua. Oh iya, produk ini cepet nge-set nya jadi segera diblend yaa.

After doing some under-eye-concealing, now it’s time to freshen the looks by using blush on! I tried Althea Watercolor Cream Tint as my blusher. I picked the brightest color, shade #03 Peach Cream. It was easy to apply, just put small amount of the Cream Tint on your cheek and blend it constantly. A thing to remember, this product dried kinda quick, so just blend it immediately.

PhotoGrid_1551261120649-01

Setelah selesai dengan blush on, kita lock semua complexionnya dengan loose powder. Disini aku pakai produk dari Althea juga yang sudah rilis agak lama, yaitu Althea Petal Velvet Powder. Aku pakai yang special edition, yaitu warna Pink Lavender. Meskipun butirannya warna pink, tapi saat diaplikasikan dan diblend di wajah tidak merubah warna make up yang sudah ada kok.

Finished with blush on, it’s time to lock the complexion with loose powder. I used Althea product from few months back, Althea Petal Velvet Powder. I chose the special edition one, shade Pink Lavender. Even tho the powder is pink, when applied and blended on the face, it didn’t change the color of the existing make up.

PhotoGrid_1551261153600-01

 

Eye Make Up

Buat eye makeupnya, aku sukanya yang simpel-simpel aja. Aku termasuk aliran suka make up natural, jadi di bagian mata pun jarang aku bikin looks yang bold. Aku pakai Althea Eye Palette Sunrise Moonrise x BCL, yang merupakan hasil kolaborasi dengan Bunga Citra Lestari, salah satu aktris dan penyanyi dari Indonesia. Untuk menambah bling-blingnya, aku pakai Althea Spotlight Eye Glitter shade #02 Pink Light.

I like simple eye make up. I prefer natural make up rather than bold looks, including in eye area. I used Althea Eye Palette Sunrise Moonrise x BCL, product collaboration between Althea and Bunga Citra Lestari, an actress and singer from Indonesia. To add some blings, I used Althea Spotlight Eye Glitter shade #02 Pink Light.

PhotoGrid_1551261399586-01

Pertama, aku pakai SM #7 warna pale pink shimmer untuk di seluruh kelopak mata. Lalu aku tambahkan SM #6 warna pink untuk di kelopak mata. Aku pakai SM warna #8 ungu shimmer untuk di bagian luar mata. Terakhir, untuk mempercantik aku tambahkan Spotlight Eye Glitter di bagian tengah kelopak.

First, I used SM #7 pale pink shimmer for all my lids. Then, I add SM #6 pink color for also the lids. For outer corner, I used #8 dark purple. To complete the looks, I add Spotlight Eye Glitter on the center of the lids.

 

Lips

Bagian favoritku! Karena make up ini ala-ala korea, jadi aku mau pake liptintnya dengan ombre lips. Aku ambil dua warna, satu yang paling pucat dan satu yang paling bold.

Here comes my favorite part! Because this looks is korean looks, so I applied the liptint using ombre lips technique. I picked two colors, one is the most pale and one is the most bold.

PhotoGrid_1551264139572-01

Aku pakai Althea Watercolor Cream Tint #04 Marron Cream sebagai basenya. Warnanya tuh antara pink sama coklat. Bagus banget warnanya. Aku pakai shade ini ke seluruh bibirku. Setelah itu aku tunggu sampai kering. Habis itu, aku pakai shade #01 Plum Cream di bagian dalam bibir untuk menciptakan ombre looks. Shade ini warnanya merah tua, sebenarnya terlalu bold buatku kalau untuk sehari-hari.

I used Althea Watercolor Cream Tint #04 Marron Cream as the base. The color is somewhere between pink and brown. It’s so pretty. I applied it all over my lips. Then I waited some time until it dried. I applied shade #01 Plum Cream on my inner lips to create the ombre looks. This color is dark red, too bold for me actually for daily use.

 

Final Looks

Yay inilah final looksnya. Semua produk yang aku gunakan adalah brand Althea. Aku personally suka banget sama semua produknya. Cucok banget untuk sehari-hari.

Yay so this is the final looks. All the products used were from Althea brand. I personally love all the products. So good for daily use.

PhotoGrid_1551262496119-01

 

If you want to purchase any of the products above, you can purchase directly on Althea Korea Website. Get 20% discount for your first purchase if you sign up through this link 🙂

What do you think guys? I hope this post helps you to find right product for you~

Byeee~

xoxo

Advertisements

11 thoughts on “Althea Korea One Brand Make Up Tutorial

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s